Tarieven

Ieder werkstuk welke gemaakt wordt is maatwerk. Om een goed idee te krijgen wat de kosten zijn maken wij graag een begroting. Een nota van een tandprotheticus zal bestaan uit een honorarium deel en een tandtechniek deel. De honorarium tarieven en de tandtechniek tarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Door de zorgverzekering wordt een vergoeding gedaan van 75% tot 90% uit de basisverzekering. Bij een vrijblijvend afspraak maken wij graag een kostenbegroting voor u.

Beroep

Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en maken van alle prothetische voorzieningen die u uit de mond kunt nemen. Voor een volledig kunstgebit heeft u geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld een tandarts. De tandprotheticus maakt ook zelfstandig gedeeltelijke protheses, frameprotheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten. Dat gebeurt na een verwijzing van een tandarts of een implantoloog.

Wij zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Tandprothetici

Een tandprotheticus met het KRTP keurmerk heeft bewezen zijn vakkennis bij te houden, de gedragsregels te respecteren, de praktijkrichtlijnen na te leven, aandacht te hebben voor zijn patiënten en open te staan voor vragen en eventuele opmerkingen.